Tarte tatin van courgette

Chef2 0

Tarte tatin van courgette

ingrediënten

Voor 4 personen
  • 2 courgettes
  • honing
  • pijnboompitten
  • burrata
  • kruimeldeeg
  • grof zeezout
  • peper
  • za’atar

Kijk zeker even naar de reel op de pagina van Un zeste pour deux, dan zal het recept zeker lukken!

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Bedek een bakplaat met bakpapier en maak vier kleine cirkels met honing.

3

Snij de courgettes fijn en leg ze in cirkels op de honing.

4

Bedek de courgettes met deeg en vouw de randjes onder de courgettes.

5

Prik gaatjes in het deeg.

6

Bak de taartjes gedurende 20 à 25 af in de voorverwarmde oven.

7

Laat de taartjes 10 minuten afkoelen en draai ze dan om zodat de courgettes bovenaan liggen.

8

Snij een bol burrata open en lepel er het binnenste uit.

9

Werk de taartjes af met een beetje van de binnenkant van de burrata, pijnboompitten, een beetje grof zeezout, peper en de za’atar kruiden.