The ginger and tonic
ingrediënten
Voor 6 personen
- 100 ml cassis likeur
- 400 gr blauwe bessen (vers of diepvries)
- 2 gr gelatineblaadjes
- 4 dl slagroom
- 6 el kwark
- 2 el kristalsuiker
- 300 gr speculoos
- 2 vanillestokjes (merg)
1
Week de gelatine in koud water.
2
Doe de blauwe bessen samen met de cassis likeur in een kookpot, breng aan de kook.
3
Wring de gelatine uit en haal de pot van het vuur. Meng de gelatine goed door de likeur-mengsel en laat afkoelen.
4
Doe in een kom de room, de kwark, het merg van de vanillestokjes en de suiker.
Klop het geheel stijf.
Tip: Je kan steeds een beetje van de likeur toevoegen aan de opgeklopte room.
5
Verkruimel de speculooskoekjes.
6
Neem je dessertglazen en bedek de bodem met de speculooskoekjes.
7
Bedek de koekjes met het bosbessen-likeurmengsel.
8
Top af met een laag van het roommengsel.
9
Herhaal de laagjes maar eindig met een laag bosbessen.
10
Werk de dessertglazen voor het serveren af met de speculaaskoekjes.