Speculaas - blauwe bessen trifle

Chef2 0

Speculaas - blauwe bessen trifle

ingrediënten

Voor 6 personen
  • 100 ml cassis likeur
  • 400 gr blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 2 gr gelatineblaadjes
  • 4 dl slagroom
  • 6 el kwark
  • 2 el kristalsuiker
  • 300 gr speculoos
  • 2 vanillestokjes (merg)

 

1

Week de gelatine in koud water.

2

Doe de blauwe bessen samen met de cassis likeur in een kookpot, breng aan de kook.

3

Wring de gelatine uit en haal de pot van het vuur. Meng de gelatine goed door de likeur-mengsel en laat afkoelen.

4

Doe in een kom de room, de kwark, het merg van de vanillestokjes en de suiker.

Klop het geheel stijf.

Tip: Je kan steeds een beetje van de likeur toevoegen aan de opgeklopte room.

5

Verkruimel de speculooskoekjes.

6

Neem je dessertglazen en bedek de bodem met de speculooskoekjes.

7

Bedek de koekjes met het bosbessen-likeurmengsel.

8

Top af met een laag van het roommengsel.

9

Herhaal de laagjes maar eindig met een laag bosbessen.

10

Werk de dessertglazen voor het serveren af met de speculaaskoekjes.