Caesar salad croquettes

Chef2 0

Caesar salad croquettes

ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de kroketjes:

  • 100 g kippenhaasjes 
  • 500 ml kippenbouillon 
  • 10 g ongezouten boter
  • 50 g bloem
  • 25 g parmezaan
  • 15 g ansjovis (in blokjes) 
  • 1 teentje look
  • 10 g gehakte peterselie
  • Zout
  • Olie om in te frituren

Om te paneren;

  • broodkruim
  • ei
  • bloem

Voor de Caesar salad dressing:

  • 2 eidooiers
  • 4 ansjovisfilets 
  • 1 el mosterd
  • 1/2 citroen (sap)
  • 1 teentje look
  • 200 ml olijfolie
  • 100 ml natuur yoghurt
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • Peper 
  • Zout

Om af te werken:

  • Little gem salade
  • parmezaan
  • cresson 
  • ansjovis
  • pesto

Voor de kroketjes:

1

Giet de kippenbouillon in een kleine pan en breng op smaak met zout. Voeg de kippendijen toe, breng ze aan de kook en pocheer ze 12-14 minuten tot de kip net gaar is. Laat afkoelen in het vocht. Haal de kip uit de pan en hak hem in kleine stukjes. Bewaar de bouillon voor de béchamel

2

Maak een roux van de boter en de bloem. De roux is goed wanneer het geheel naar koekjesdeeg begint te ruiken.

3

Voeg vervolgens de bouillon beetje bij beetje toe tot je een dikke béchamel hebt.

4

Voeg de Parmezaanse kaas, de ansjovis en de knoflook toe.

5

Mix het geheel tot een gladde massa.

6

S chep de peterselie en de fijngehakte kip door de saus en breng op smaak met zout

7

Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en zet in de koelkast tot het stevig is.

8

Wanneer het mengsel stevig is, dan verdeel je het in 12 gelijke balletjes.

Zet terug in de koelkast en haal ze er pas uit als je ze gaat paneren.

Voor de Caesar salad dressing:

Mix de 2 eidooiers, 4 ansjovisfilets, 1 el mosterd, sap van een halve citroen en het teentje look fijn.

2

Voeg 200 ml olijfolie, de yogurt en Parmezaanse kaas toe. Mix en kruid af met peper en zout. 

Om te paneren:

1

Zet drie kommen klaar om te paneren: eentje met bloem, eentje met broodkruim en een met losgeklopt ei.

2

Rol de kroketten eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. 

Wij paneerden de kroketjes voor de veiligheid dubbel.

3

Verwarm je frituur voor op 180 °C en bak de kroketjes gedurende 2 a 3 minuten tot ze goudbruin zijn.

Voor de afwerking:

1

Om op te dienen, draai de pesto rond de bodem van het bord, voeg 3 kroketten per portie toe en een dot Caesar dressing.

Garneer met blaadjes sla, geschaafde Parmezaanse kaas, tuinkers en ansjovis.