Frambozen chocolade taart

Chef2 0

Frambozen chocolade taart

ingrediënten

Voor 6 personen

Voor de bodem:

  • 300 gr chocolade chip cookies
  • 80 gr boter

Voor de vulling:

  • 200 gr bevroren frambozen
  • 1 vanillestek (merg)
  • 40 gr suiker
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 150 gr room

Voor de decoratie:

  • stukjes chololade chip cookie
  • frambozen
  • rode besjes
  • chocodrops

Voor de bodem:

1

Doe de koekjes in een blender en maak ze fijn of doe ze in een diepvrieszakje en maak ze fijn met een deegroller.

2

Doe de koekkruimels over in een middelgrote kom, voeg de gesmolten boter toe en meng het.

3

Druk het mengsel op de bodem en langs de zijkanten voor ongeveer 2 cm in een taartvorm (24 cm) of gebruik een gewone bakvorm met verwijderbare bodem. Zet het minstens 15 minuten in de koelkast om op te stijven.

Voor de vulling:

1

Week de gelatine in koud water en voeg het druipnat toe aan de hete frambozenpuree. Roer tot het is opgelost. Laat het daarna afkoelen.

2

Klop de slagroom stijf en schep hem door het afgekoelde mengsel.

3

Breng intussen de frambozen aan de kook met 1 eetlepel water, de suiker en de vanillepasta. Meng tot de frambozen zacht zijn. Passeer ze vervolgens grondig door een zeef.

4

Giet de frambozenmousse op de stevige chocoladebodem, strijk hem glad en laat hem ongeveer 4 uur opstijven.

5

Haal uit de vorm en versier met frambozen, rode bessen, chocoladekoekjes en chocoladedruppels