The ginger and tonic
ingrediënten
Voor de bodem:
- 300 gr chocolade chip cookies
- 80 gr boter
Voor de vulling:
- 200 gr bevroren frambozen
- 1 vanillestek (merg)
- 40 gr suiker
- 3 blaadjes witte gelatine
- 150 gr room
Voor de decoratie:
- stukjes chololade chip cookie
- frambozen
- rode besjes
- chocodrops
Voor de bodem:
Doe de koekjes in een blender en maak ze fijn of doe ze in een diepvrieszakje en maak ze fijn met een deegroller.
Doe de koekkruimels over in een middelgrote kom, voeg de gesmolten boter toe en meng het.
Druk het mengsel op de bodem en langs de zijkanten voor ongeveer 2 cm in een taartvorm (24 cm) of gebruik een gewone bakvorm met verwijderbare bodem. Zet het minstens 15 minuten in de koelkast om op te stijven.
Voor de vulling:
Week de gelatine in koud water.
Breng intussen de frambozen aan de kook met 1 eetlepel water, de suiker en de vanillepasta. Meng tot de frambozen zacht zijn. Passeer ze vervolgens grondig door een zeef.
Wring de gelatine uit en voeg toe aan de hete frambozenpuree. Roer tot het is opgelost. Laat het daarna afkoelen.
Klop de slagroom stijf en schep hem door het afgekoelde mengsel.
Giet de frambozenmousse op de stevige chocoladebodem, strijk hem glad en laat hem ongeveer 4 uur opstijven.
Haal uit de vorm en versier met frambozen, rode bessen, chocoladekoekjes en chocoladedruppels