The ginger and tonic
ingrediënten
- 4 ronde courgettes
- 4 kippenhaasjes
- 1 komkommer
- Lent ui
- Verse basilicum
- een potje zure room
- Sesamzaadjes
- Olijfolie
- Currypoeder
- 8 ijsblokjes
- zout & peper
Snij de hoedjes van de ronde courgettes en snij ook een dun schijfje van de onderkant. Dit opdat de courgette mooi recht kan blijven staan. Lepel het vruchtvlees uit de courgettes.
Tip: Smijt de hoedjes nog niet bij het groenafval, deze gaan we later nog gebruiken.
Wrijf de kip in met kippenkruiden, currypoeder, peper, zout en olijfolie. Rijg de kip op de spiesjes en bak ze in een pan. Bestrooi de kip tenslotte met de geroosterde sesamzaadjes.
Schil de komkommer en snij deze in blokjes, snipper vervolgens het lente-uitje en de basilicum fijn.
Mix de komkommer, het vruchtvlees van de courgettes, de basilicum, lente-ui, en de ijsblokjes. Kruid af met peper en zout.
Verdeel de gazpacho over de uitgeholde courgettes. Lepel er wat zure room over en bestrooi met wat fijngesnipperde ui, basilicum en het kippenspiesje.
Leg de courgettes op de borden en leg er het dekseltje naast.