The ginger and tonic
ingrediënten
Voor de meringue:
- 120 gr eiwit
- 240 gr kristalsuiker
- 1 koffielepel citroensap
- 1 koffielepel witte maïzena
- vanille naar smaak
Voor de crème:
- 80 gr mascarpone (kamertemperatuur)
- 200 ml room 30%
- vanille
Voor de afwerking:
- bessen
- eetbare bloemen
- munt
Voor de meringue:
Verwarm de oven voor op 90 °C (boven -en onderwarmte).
Reinig de kom en garde met azijn of citroensap.
Klop de eiwitten op en doe er geleidelijk de suiker bij.
Voeg het citroensap, de maïzena en de vanille toe.
De eiwitten zijn klaar wanneer je stevige pieken en een mooi glanzend geheel hebt.
Als de suikerkristallen nog niet opgelost zijn dan dien je nog even verder te kloppen.
Doe de opgeklopte eiwitten in een spuitzak met spuitmond.
(Ik gebruikt hier de Saint Honoré spuitmond.)
Teken een grote ster of enkele kleine sterren op een blad (of een andere vorm).
Leg een vel bakpapier op het blad met de tekening en spuit je meringue in de gewenste vorm.
Bak de pavlova gedurende +/- 2 uur in de voorverwarmde oven.
Laat de pavlova volledig afkoelen in de oven.
Voor de crème:
Doe de mascarpone in een kom en roer goed los.
Doe er de room en de vanille bij en klop op/stijf.
Spuit een laagje/enkel toefjes van de opgeklopte room op je pavlova.
Voor de afwerking:
Werk de pavlova af met wat bessen, granaatappelpitten, enkele takjes munt en eetbare bloemen.
Je kan uiteraard makkelijk variëren door bijvoorbeeld in je crèmemengsel wat kaneel te doen en het geheel af te werken met wat chocolade... De mogelijkheden zijn eindeloos!