The ginger and tonic
ingrediënten
- 300 ml volle room 40%
- 250 gr mascarpone
- 65 gr poedersuiker
- 500 gr savoiardi of lange vingers
- 100 gr crema di pistachio
- 50 gr gehakte pistachenoten
- 40 ml Ponche Caribe (pistache crème likeur)
- 1,8 gr instant coffee in 200 ml water
Voor de crème:
Doe de slagroom in een kom en klop deze gedurende 3 minuten op (de room moet lobbig zijn).
Voeg de crema di pistachio , de poedersuiker en de mascarpone toe en klop het geheel verder op.
Eventueel kan je hier ook naar smaak wat pistache (crème) likeur aan het roommengsel toevoegen.
Voor de koekjes:
Los de instant koffie op in 200 ml kokend water, voeg eventueel een eetlepel van de pistachecreme toe voor extra smaak en laat afkoelen.
Voor de opbouw:
Dompel de koekjes kort in het koffiemengsel en bedek hier mee de bodem van jouw schaal mee.
Doe er vervolgens een laag van het pistache-roommengsel op.
Strooi er wat gehakte pistachenoten over.
Doe er vervolgens op nieuw een laag van de koekjes en een laag van het pistache-room mengels op.
(Herhaal de vorige opbouwstappen met de gehakte pistache-noten indien je een diepe schaal hebt, je laagste laag moet altijd een laag van de pistache-room zijn)
Doe eventueel wat pistache crème in een spuitzak, spuit horizontale lijn.
Trek hier met een saté prikker lijnen in door afwisselend dwars een lijn te trekken naar onder en boven.
Werk de randen af met een boordje van gehakte pistachenoten.
Zet het geheel minstens 5 uur in de koelkast.
Enjoy!