Pistachio tiramisu

Chef2 0

Pistachio tiramisu

ingrediënten

Voor 8/10 personen
  • 300 ml volle room 40%
  • 250 gr mascarpone
  • 65 gr poedersuiker
  • 500 gr savoiardi of lange vingers
  • 100 gr crema di pistachio
  • 50 gr gehakte pistachenoten
  • 40 ml Ponche Caribe (pistache crème likeur)
  • 1,8 gr instant coffee in 200 ml water
Pistachio tiramisu

Voor de crème:

1

Doe de slagroom in een kom en klop deze gedurende 3 minuten op (de room moet lobbig zijn).

2

Voeg de crema di pistachio , de poedersuiker en de mascarpone toe en klop het geheel verder op.

Eventueel kan je hier ook naar smaak wat pistache (crème) likeur aan het roommengsel toevoegen.

Voor de koekjes:

1

Los de instant koffie op in 200 ml kokend water, voeg eventueel een eetlepel van de pistachecreme toe voor extra smaak en laat afkoelen.

Voor de opbouw:

1

Dompel de koekjes kort in het koffiemengsel en bedek hier mee de bodem van jouw schaal mee.

2

Doe er vervolgens een laag van het pistache-roommengsel op.

3

Strooi er wat gehakte pistachenoten over.

4

Doe er vervolgens op nieuw een laag van de koekjes en een laag van het pistache-room mengels op.

(Herhaal de vorige opbouwstappen met de gehakte pistache-noten indien je een diepe schaal hebt, je laagste laag moet altijd een laag van de pistache-room zijn)

5

Doe eventueel wat pistache crème in een spuitzak, spuit horizontale lijn.

6

Trek hier met een saté prikker lijnen in door afwisselend dwars een lijn te trekken naar onder en boven.

7

Werk de randen af met een boordje van gehakte pistachenoten.

Zet het geheel minstens 5 uur in de koelkast.

Enjoy!