Pistache crumble muffin

Chef2 0

Pistache crumble muffin

ingrediënten

Voor +/- 12 muffins

Voor de muffin:

  • 250 gr gewone bloem
  • 15 gr bakpoeder
  • 2 gr baking soda
  • 2 eieren
  • snuif zout
  • 125 gr kristalsuiker
  • 340 gr zure room
  • 225 gr boter (kamertemperatuur)
  • 10 ml vanille-extract
  • 125 gr gehakte pistache noten
  • muffinvorm
  • muffinpapiertjes

Voor de mascarpone laag:

  • 250 gr mascarpone (kamertemperatuur)
  • 60 gr bloemsuiker
  • 60 gr pistache crème
  • 5 ml vanille-extract

Voor de crumble laag:

  • 120 gr gehakte pistachenoten
  • 70 'gr lichtbruine suiker
  • 70 gr boter (gesmolten)
  • 120 gr bloem

Voor de mascarpone laag:

1

Meng in een kom de mascarpone, het vanille-extract, de bloemsuiker en de pistache crème tot een glad geheel en zet aan de kant.

Voor het cakebeslag:

1

Warm de heteluchtoven voor op 175 °C.

2

Doe in de boter en de kristalsuiker in kom en klop deze met een garde tot een glad en lucht geheel (ongeveer 3 minuten).

3

Voeg de eieren, de zure room en het vanille-extract toe en meng door tot een glad geheel.

4

Voeg geleidelijk de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout toe en meng deze eronder.

5

Ten slotte meng je onder het cakebeslag nog de gehakte pistachenoten.

Voor de crumble topping:

1

Meng in een andere kom de gehakte pistache noten, de lichtbruine suiker, de botter en de bloem tot een kruimelig geheel.

Voor de samenstelling van de cake:

1

Doe in elke muffinvorm een laagje deeg.

2

Verdeel er een laag van het mascarpone-mengsel over.

3

Strooi er wat van de crumble over.

4

Vervolgens verdeel je de rest van het cakebeslag over de muffinvormpjes.

5

Ten slotte verdeel je de rest van de crumble over de cakejes.

6

Bak de muffins gedurende ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze goudbruin zijn.

Niet helemaal zeker of je cakejes gaar zijn? Prik met een satéprikker in het midden van één van de muffins.

Als de prikker er schoon en droog uitkomt, dan is de cake gaar.

7

Eens de muffins afgekoeld zijn kan je er nog wat pistache crème en pistache noten over 'drizzelen'.