The ginger and tonic
ingrediënten
- 2 rollen bladerdeeg
- snuifje zout
- 1 citroen
- 1 kaneelstokje
- 240 gr kirstalsuiker
- 40 gr bloem
- 4 eidooiers
- muffinvorm
- optioneel: bloemsuiker
Dag 1:
Schil de citroen met een dunschiller en doe de schil samen met kaneelstok en de melk in een sauspan.
Breng de melk op een zacht vuurtje aan de kook.
Haal de pan van het vuur en laat de melk afgedekt afkoelen.
Meng de bloem en de suiker.
Zeef de melk en breng opnieuw aan de kook.
Voeg het suikermengsel geleidelijk aan toe en blijf roeren.
Laat de melk op een laag vuur ongeveer 2 minuten indikken (de melk moet niet meer koken).
Haal de melk van het vuur en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
Splits de eieren en klop de eigelen los.
Giet de eidooiers bij het mengsel, roer goed door en zet het geheel een nacht afgedekt in de koelkast.
Dag 2:
Verwarm de oven voor op 240 °C in heteluchtstand.
Bekleed de muffinvorm met bakpapier.
Leg de twee vellen deeg op elkaar en rol losjes op.
Druk het deeg plat en bedek het vormpje met een laagje deeg.
Vul de vormpjes tot ongeveer 0,5 cm tot de rand met het mengsel.
Bak de pasteis gedurende 15 à 20 minuten af in de voorverwarmde oven of tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven en zet op een rooster.
Serveer de pasteis (lauw)warm en werk af met wat bloemsuiker.