Pastei de nata

Chef2 0

Pastei de nata

ingrediënten

Voor 12 pasteis
  • 2 rollen bladerdeeg
  • snuifje zout
  • 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 240 gr kirstalsuiker
  • 40 gr bloem 
  • 4 eidooiers
  • muffinvorm
  • optioneel: bloemsuiker

Dag 1:

1

Schil de citroen met een dunschiller en doe de schil samen met kaneelstok en de melk in een sauspan.

2

Breng de melk op een zacht vuurtje aan de kook.

3

Haal de pan van het vuur en laat de melk afgedekt afkoelen.

4

Meng de bloem en de suiker.

5

Zeef de melk en breng opnieuw aan de kook.

6

Voeg het suikermengsel geleidelijk aan toe en blijf roeren.

7

Laat de melk op een laag vuur ongeveer 2 minuten indikken (de melk moet niet meer koken).

8

Haal de melk van het vuur en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.

9

Splits de eieren en klop de eigelen los.

10

Giet de eidooiers bij het mengsel, roer goed door en zet het geheel een nacht afgedekt in de koelkast.

Dag 2:

1

Verwarm de oven voor op 240 °C in heteluchtstand.

2

Bekleed de muffinvorm met bakpapier.

3

Leg de twee vellen deeg op elkaar en rol losjes op.

4

Druk het deeg plat en bedek het vormpje met een laagje deeg.

5

Vul de vormpjes tot ongeveer 0,5 cm tot de rand met het mengsel.

6

Bak de pasteis gedurende 15 à 20 minuten af in de voorverwarmde oven of tot ze mooi goudbruin zijn.

7

Haal ze uit de oven en zet op een rooster.

8

Serveer de pasteis (lauw)warm en werk af met wat bloemsuiker.