Hartige Italiaanse wafels

Chef2 0

Hartige Italiaanse wafels

ingrediënten

Voor 6 personen

Voor de wafels:

  • 125 gr bloem (gezeefd)
  • 10 gr bakpoeder
  • 6 gr fijne kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • snuifje zout
  • 200 ml melk
  • 75 gr geraspte mozarella
  • 55 gr ongezouten boter (gesmolten)
  • 30 gr bieslook (fijngesneden)

Voor de topping:

  • 2 bollen buratta
  • 10 sneden Prosciutto 
  • cress / verse basilicum
  • 10 kerstomaten
  • peper
  • zeezout
1

Doe de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een kom.

2

Voeg vervolgens het ei, de melk en de gesmolten boter toe aan het mengsel en roer tot het juist een glad geheel is.

3

Spatel de bieslook en de geraspte mozzarella onder het deeg.

4

Verwarm het wafelijzer en vet de platen lichtjes in met olijfolie.

7

Giet wat van het beslag in het midden van het wafelijzer en bak de wafels af tot ze gaar zijn (4 tot 5 minuten).

8

Haal de wafels uit het ijzer en laat afkoelen.

9

Werk de gebakken wafels af met het binnenste van de burrata, de prosciutto, een paar stukjes tomaat, peper, zeezout en wat cress/basilicum.