The ginger and tonic
ingrediënten
Voor 6 personen
Voor de wafels:
- 125 gr bloem (gezeefd)
- 10 gr bakpoeder
- 6 gr fijne kristalsuiker
- 1 groot ei
- snuifje zout
- 200 ml melk
- 75 gr geraspte mozarella
- 55 gr ongezouten boter (gesmolten)
- 30 gr bieslook (fijngesneden)
Voor de topping:
- 2 bollen buratta
- 10 sneden Prosciutto
- cress / verse basilicum
- 10 kerstomaten
- peper
- zeezout
1
Doe de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een kom.
2
Voeg vervolgens het ei, de melk en de gesmolten boter toe aan het mengsel en roer tot het juist een glad geheel is.
3
Spatel de bieslook en de geraspte mozzarella onder het deeg.
4
Verwarm het wafelijzer en vet de platen lichtjes in met olijfolie.
7
Giet wat van het beslag in het midden van het wafelijzer en bak de wafels af tot ze gaar zijn (4 tot 5 minuten).
8
Haal de wafels uit het ijzer en laat afkoelen.
9
Werk de gebakken wafels af met het binnenste van de burrata, de prosciutto, een paar stukjes tomaat, peper, zeezout en wat cress/basilicum.