The ginger and tonic
ingrediënten
Voor de bodem:
- 200 gr kadayif
- 50 gr boter
- 100 gr pistache crème
- 50 gr witte chocolade
Voor de semifreddo:
- 250 ml room 40%
- 200 gr pistache crème
- 200 gr gecondenseerde melk
Voor de afwerking:
- 50 gr pure chocolade
- 50 gr pistache crème
- gedroogde frambozen / aardbei
Ben je klaar om je smaakpapillen te verwennen met een heerlijk en verfijnd dessert? Onze Dubai Chocolate Semifreddo is de perfecte combinatie van romig, luchtig en een vleugje chocolade.
Dit halfbevroren dessert kan in allerlei vormen worden gegoten, maar wij kozen deze keer voor de Mini Dot van Silikomart.
Bij het samenstellen van dit dessert is het belangrijk om goed op de diameter van de bodem te letten. De bodem en de semifreddo moeten perfect op elkaar passen, zodat het geheel niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook prachtig uitziet.
Voor de bodem:
Snij de kadayif fijn en bak deze goudbruin in een pan met boter.
Blijf de hele tijd roeren zodat de kadayif niet aanbrand.
Smelt de witte chocolade ondertussen au bain-marie.
Meng de gebakken kadayif met de witte chocolade en de pistachepasta.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel in een gelijke laag zodat we er later rondjes uit kunnen steken.
Laat het het geheel even afkoelen.
Neem een ronde uitsteker en steek 6 rondjes uit, deze zullen dienen als bodem voor de semifreddo.
Voor de semifreddo:
Zorg er voor dat de room en de gecondenseerde melk goed koud zijn.
Klop de room op tot hij lobbig is.
Voeg de pistache crème toe en klop het geheel op tot het stijf is.
Meng er vervolgens voorzichtig de gecondenseerde melk onder.
Giet het mengsel in de siliconenvormpjes en zet dit minstens 4 uur in de vriezer.
Voor de afwerking:
Smelt de pure chocolade au bain-marie.
Haal de semifreddo uit de vormpjes en leg elke van de porties op een Kadayif bodem.
Doe wat pistache crème in een spuitzakje en spuit enkele fijne lijnen van de crème over de semifreddo.
Drizzle wat van de gesmolten chocolade over de semifreddo.
Werk ten slotte af met wat gedroogde frambozen / aardbeien.