The ginger and tonic
ingrediënten
- 125 gr ongezouten boter
- 125 gr donkerbruine suiker
- 100 gr kristalsuiker
- 175 gr pure chocolade druppels
- 2 eieren
- 2 tsp vanille-extract
- 150 gr bloem
- 2 tbs cacao poeder
- 1 tsp bakpoeder
- snuifje zout
Mij doe je meestal geen plezier met chocolade. Ik zal je nog meer vertellen, het is mijn grootste schrik om bij vrienden en familie chocomousse te krijgen als dessert.
Maar voor deze brownie koekjes van Julie Marie Eats wou ik toch echt een uitzondering maken.
Volgens haar blog zouden het de beste brownie cookies zijn, en dat was zeker niet gelogen.
De koekjes eet je best de dag van het bakken of de dag erna op.
Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C.
Smelt de boter en doe deze in een pot.
Voeg hier 125 gr van de chocoladedruppels onder, laat deze au bain-marie smelten.
Eens de chocolade begint de smelten neem je alles van het vuur en laat je de chocolade verder smelten naast het vuur, het mengsel mag namelijk niet te warm worden.
Als alles gesmolten is voeg je het vanille-extract toe. Zet dit aan de kant en laat afkoelen.
Klop ondertussen de eieren, de kristalsuiker en de donkerbruine suiker tot een luchtig en lichter geheel.
Eens het boter-chocolade mengsel op kamertemperatuur is voeg je deze beetje bij beetje toe aan het eiermengsel.
Meng alles goed door.
Zeef de bloem, het bakpoeder, het snuifje zout en het cacaopoeder onder het ei-chocolademengsel.
En spatel alles onder elkaar zodat alles mooi opgenomen is.
Meng de overige chocoladedruppels onder het deeg.
Plaats het deeg gedurende 30 minuten in de koelkast;
Het deeg moet namelijk volledig koud zijn zodat het straks niet zo gemakkelijk zal uitlopen.
Is het deeg na 30 minuten nog niet koud, leg het dan 10 minuten in de vriezer.
Bekleed je bakplaat met bakpapier en leg een 9 tal koekjes per bakplaat. (gebruik per koekje ongeveer 1 tbs deeg)
Bak de koekjes per bakplaat gedurende 10-11 minuten.
Laat de koekjes gedurende 2 minuten afkoelen op de bakplaat. Werk af met een beetje zeezout.
Leg ze vervolgens op een bakroosters en laat ze volledig afkoelen.