The ginger and tonic
ingrediënten
Voor de cake:
- 3 eieren
- 100 gr kristalsuiker
- 120 ml volle melk
- 120 ml olijfolie
- 30 ml citroensap
- 60 gr bloem
- 10 gr bakpoeder
- snuifje zeezout
- 1 gr baking soda
- 1 sinaasappel (zeste)
- 150 gr amandelpoeder
Voor de Aperol siroop:
- 60 ml sinaasappelsap (zonder pulp)
- 180 ml Prosecco
- 180 ml Aperol
- 80 ml citroensap
- 40 gr kristalsuiker
Voor de mascarpone topping:
- 250 gr mascarpone
- 60 gr poedersuiker
- 30 ml Aperol
- 4 gr vanille-extract
- schijfjes sinaasappel
Voor de cake:
Verwarm de hetelucht oven voor op 180 °C.
Doe de kristalsuiker, de eieren, de melk, de olijfolie, de zeste van sinaasappel en het citroensap in een kom.
Meng alle ingrediënten.
Voeg de bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder, de baking soda en het snuifje zout toe en meng tot een glad geheel.
Bekleed de cake vorm met bakpapier en doe het deeg in de vorm.
Bak de cake gedurende 40 à 45 minuten af in het midden van de voorverwarmde oven of tot de cake mooi goudbruin is.
Haal de cake uit de oven en prik er met een satéprikker ongeveer 50 gaatjes in.
Voor de Aperol siroop:
Doe het appelsiensap, de prosecco, de Aperol, het citroensap en de kristalsuiker in een steelpan.
Breng zachtjes aan de kook tot de suiker is opgelost.
Breng zachtjes aan de kook tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur op een middelhoge stand en laat het geheel ongeveer 5 minuten pruttelen tot het mengsel een beetje is ingedikt.
Giet ongeveer 120 ml van het mengsel in een maatbeker en zet even aan de kant.
Laat het mengsel in de steelpan nog 10 minuten langer pruttelen tot het verder ingedikt is en je een siroop-achtig geheel hebt.
Haal van het vuur en laat het geheel volledig afkoelen.
Giet het mengsel dat je aan de kant hebt gezet in de maatbeker over de cake.
Laat de cake volledig afkoelen.
Voor de mascarpone topping:
Doe de mascarpone, de vanille-extract, de poedersuiker en de Aperol in een mengkom.
Klop met de elektrische garde het geheel gedurende 1 à 2 minuten op tot een glad en fluffy geheel.
Voor de afwerking:
Verdeel de mascarpone-crème over de cake en maak er met de achterkant van een lepel golfjes in.
Drizzle de afgekoelde siroop over de cake.
Werk ten slotte af met enkele schijfjes appelsien.