Aperol Spritz cake

Chef2 0

Aperol Spritz cake

ingrediënten

Voor 1 cake

Voor de cake:

  • 3 eieren
  • 100 gr kristalsuiker
  • 120 ml volle melk
  • 120 ml olijfolie
  • 30 ml citroensap
  • 60 gr bloem
  • 10 gr bakpoeder
  • snuifje zeezout
  • 1 gr baking soda
  • 1 sinaasappel (zeste)
  • 150 gr amandelpoeder

Voor de Aperol siroop:

  • 60 ml sinaasappelsap (zonder pulp)
  • 180 ml Prosecco
  • 180 ml Aperol
  • 80 ml citroensap
  • 40 gr kristalsuiker

Voor de mascarpone topping:

  • 250 gr mascarpone
  • 60 gr poedersuiker
  • 30 ml Aperol
  • 4 gr vanille-extract
  • schijfjes sinaasappel
Aperol Spritz cake

Voor de cake:

1

Verwarm de hetelucht oven voor op 180 °C.

2

Doe de kristalsuiker, de eieren, de melk, de olijfolie, de zeste van sinaasappel en het citroensap in een kom.

3

Meng alle ingrediënten.

4

Voeg de bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder, de baking soda en het snuifje zout toe en meng tot een glad geheel.

5

Bekleed de cake vorm met bakpapier en doe het deeg in de vorm.

6

Bak de cake gedurende 40 à 45 minuten af in het midden van de voorverwarmde oven of tot de cake mooi goudbruin is.

7

Haal de cake uit de oven en prik er met een satéprikker ongeveer 50 gaatjes in.

Voor de Aperol siroop:

1

Doe het appelsiensap, de prosecco, de Aperol, het citroensap en de kristalsuiker in een steelpan.

1

Breng zachtjes aan de kook tot de suiker is opgelost.

1

Breng zachtjes aan de kook tot de suiker is opgelost.

2

Zet het vuur op een middelhoge stand en laat het geheel ongeveer 5 minuten pruttelen tot het mengsel een beetje is ingedikt.

3

Giet ongeveer 120 ml van het mengsel in een maatbeker en zet even aan de kant.

4

Laat het mengsel in de steelpan nog 10 minuten langer pruttelen tot het verder ingedikt is en je een siroop-achtig geheel hebt. 

5

Haal van het vuur en laat het geheel volledig afkoelen.

6

Giet het mengsel dat je aan de kant hebt gezet in de maatbeker over de cake.

7

Laat de cake volledig afkoelen.

Voor de mascarpone topping:

1

Doe de mascarpone, de vanille-extract, de poedersuiker en de Aperol in een mengkom.

2

Klop met de elektrische garde het geheel gedurende 1 à 2 minuten op tot een glad en fluffy geheel.

Voor de afwerking:

1

Verdeel de mascarpone-crème over de cake en maak er met de achterkant van een lepel golfjes in.

2

Drizzle de afgekoelde siroop over de cake.

3

Werk ten slotte af met enkele schijfjes appelsien.